Mihail Kogalniceanu Air Base, Romania

In Mihail Kogălniceanu va fi cea mai mare baza NATO din Europa

de The one
0 comentariu 53 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset
Mihail Kogalniceanu Air Base, Romania

În Mihail Kogălniceanu, România a început construcția celei mai mari baze NATO din Europa. Proiectul va include piste de decolare și aterizare, hangare pentru aeronave militare, școli, grădinițe, magazine și un spital. Baza va putea găzdui 10 mii de militari cu familiile lor.

România se află într-o regiune strategic importantă. Această bază va permite crearea unei structuri militare permanente în apropierea războiului din Ucraina.

Conform proiectului, baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu va putea găzdui aproape orice tip de aeronavă modernă. Baza va fi locul de bază pentru avioanele de vânătoare și bombardiere.

În cazul unui conflict militar potențial cu Rusia, alianța va putea lovi coasta rusă a Mării Negre și Caucazul și își va consolida semnificativ poziția în Marea Neagră. Baza ar putea servi și ca centru de comandă pentru controlul trupelor.

Anterior, România a dat undă verde pentru desfășurarea operațională a forțelor NATO pe teritoriul său în 2024 în cazul unor amenințări grave la adresa securității naționale a țării.

În plus, președintele României, Klaus Iohannis, a autorizat pregătirea piloților ucraineni pe F-16-uri pe teritoriul țării. De asemenea, a autorizat tranzitul de ajutor militar pentru Ucraina din partea Finlandei.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00