Romania castiga campionatul mondial de robotica First Tech Challenge din SUA

de admin3
0 comentariu 73 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Echipa AICitizen de la Colegiul “Alexandru Ioan Cuza” din Focșani a triumfat în competiția mondială de robotică First Tech Challenge, organizată în Houston, SUA, între 17 și 20 aprilie. Profesorul Tiberiu Oprea, coordonatorul echipei, a făcut anunțul victoriei.

Echipa focsaneana a ajuns in finala in alianta cu alte doua echipe, The Clueless din San Diego si California si Texpand din CapeTown, South Africa, AICitizen fiind echipa Capitan.

În finală s-a calificat și o altă echipă din România, Ro2D2 din Ploiești, care s-a aliat cu RoboKings Aurum din Sunshine Coast, Australia și Hawk – Richmond Hill, Ontario, Canada. Ploieștenii au avut rolul de echipă capitană în această alianță.

Alianța condusă de AICitizen a învins cu scorul de 400 la 374. Echipa AICitizen este formată din 12 elevi: Irina Curca, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ștefan Bușilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Stefania Găină, Rareș Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan și Tudor Deian Bernovici, sub îndrumarea profesorului Tiberiu Oprea.

La Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge din SUA au participat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din lume.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00