Decizia Judecătorilor în Cazul de Corupție al Primarului Mangaliei, Radu Cristian

de The one
0 comentariu 594 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Judecătorii Curții de Apel Constanța au dat soluția în cazul dosarului penal de corupție nr. 352/36/2023, în care primarul Mangaliei, Radu Cristian, are calitatea de inculpat, fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Decizia Instanței

Magistrații au respins excepția de nelegalitate invocată de inculpatul Grimberg Andrei Costin referitoare la hotărârile și ordinele emise de Consiliul Superior al Magistraturii și de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și de Direcția Națională Anticorupție.

Instanța a admis parțial cererile și excepțiile formulate de inculpații Radu Cristian, Dumitrana Romulus, Călin Didi George, Vlădescu Daniel, Fotin Diana Ionela, Negru Maria și Grimberg Andrei Costin, constatând mici neregularități în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța nr. 140/P/2022 din data de 16.06.2023, referitoare la descrierea faptelor. Celelalte cereri și excepții vizând legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală au fost respinse ca neîntemeiate.

Aspecte de Formă și Fond

Neregularitățile identificate în rechizitoriu se referă la aspecte de formă, cum ar fi erori materiale sau descrierea necorespunzătoare a faptelor conform dispozițiilor din Codul Penal. Acestea nu afectează însă fondul acuzațiilor. Procurorii au la dispoziție cinci zile pentru a remedia aceste neregularități.

Următorul Termen de Judecată

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 2 iulie 2024, ora 12.00. Părțile și apărătorii lor vor fi citați pentru această dată. Decizia de ridicare a măsurilor asigurătorii poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Concluzii

Prin această decizie, magistrații au confirmat legalitatea administrării probelor în faza de urmărire penală, clarificând totodată că neregularitățile din rechizitoriu sunt de natură formală și nu afectează esența acuzațiilor. Acest proces va continua, urmând ca următorul termen de judecată să aibă loc la începutul lunii iulie, oferind astfel un răgaz procurorilor pentru a corecta erorile semnalate.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00