Reteta de Gigi Papa

de admin3
0 comentarii 103 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Bread Pudding

Ingrediente

  • 6 felii de pâine (preferabil mai veche, de 1-2 zile)
  • 3 ouă
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 50 g unt
  • 100 g stafide (opțional)
  • Zahăr pudră pentru decor

Instrucțiuni

  1. Pregătirea pâinii:
    • Tăiați feliile de pâine în cuburi de aproximativ 2 cm.
    • Ungeți o tavă de copt (de aproximativ 20×20 cm) cu unt.
  2. Prepararea amestecului de lapte:
    • Într-un castron mare, bateți ouăle cu zahărul până când se dizolvă complet.
    • Adăugați laptele, extractul de vanilie și scorțișoara măcinată și amestecați bine.
  3. Asamblarea desertului:
    • Puneți cuburile de pâine în tava pregătită.
    • Presărați stafidele deasupra (dacă folosiți).
    • Turnați amestecul de lapte peste pâine, asigurându-vă că toate bucățile sunt bine înmuiate.
    • Lăsați să stea timp de 15-20 de minute pentru ca pâinea să absoarbă bine amestecul.
  4. Coacerea:
    • Preîncălziți cuptorul la 180°C.
    • Coaceți desertul în cuptorul preîncălzit timp de 30-40 de minute sau până când partea de sus devine aurie și crocantă, iar interiorul este ferm la atingere.
  5. Servirea:
    • Lăsați desertul să se răcească puțin înainte de a-l tăia.
    • Presărați zahăr pudră deasupra înainte de servire.
    • Desertul poate fi servit cald sau la temperatura camerei, simplu sau cu o lingură de frișcă sau înghețată de vanilie.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW